Terugblik Nacht Tegen Seksueel Geweld

In de nacht van 20 op 21 april trotseerden meer dan 500 deelnemers weer en wind tijdens de tweede editie van de Nacht Tegen Seksueel Geweld in Amsterdam. Met het initiatief van Plan International liepen de deelnemers 20 km door de nacht om een vuist te maken tegen seksueel geweld. Gezamenlijk werd er maar liefst 108.000 euro opgehaald.

Het feit dat veel mensen zich ’s nachts niet veilig voelen op straat benadrukt des te meer het belang van initiatieven zoals deze, georganiseerd door Plan International NL. Na de onthulling van het recordbedrag was het tijd de jassen aan te trekken en de nacht te trotseren. Maar natuurlijk niet zonder warming-up. En hoe kan je je spieren beter opwarmen dan met een energieke dans?

Het enthousiasme van de deelnemers was indrukwekkend! Het was een feest om met ons team de warming up te mogen verzorgen en te zien hoe iedereen vol overtuiging meedeed. Net zo overtuigend als de boodschap die deze nacht werd gedeeld: Seksueel geweld en straatintimidatie moet stoppen. Niemand zou zich onveilig moeten voelen, waar dan ook ter wereld.

 

Wij zijn blij dat we een bijdrage hebben kunnen leveren aan dit belangrijke initiatief en zetten 29 maart 2025 alvast in onze agenda.

Loop je ook mee?